logo drupstee verwonderen

Wijn verwondert. Iedere keer vind ik het een avontuur om een onbekende fles wijn te openen en te proeven. Er is weinig waarover ik zo enthousiast kan worden als over wijn. Als ik op bezoek ga bij een wijnboer, ben ik nieuwsgierig, blij en bijzonder gretig. Ik proef het liefst alles (maar heb gelukkig geleerd het ook weer uit te spugen).

In mijn werk zoek ik naar mogelijkheden om de wereld van wijn te combineren met verhalen van mensen. Vanuit die fascinatie organiseer ik bijeenkomsten waarin woord en wijn, gesprek en genieten, samenkomen. Zo’n symposium noem ik wijn & verwonderen. In 2010 ben ik afgestudeerd als vinoloog, dus mijn enthousiasme wordt tegenwoordig gedragen door een afgeronde opleiding aan de wijnacademie.

Klaas Drupsteen, Antoine Bodar, Ronald Plasterk, wijn&verwonderen

De oude Grieken wisten het al: een gesprek wordt beter met een mooi glas wijn en wijn wordt lekkerder als je er een goed gesprek bij voert. De betekenis van symposium is ‘samen drinken’ en dat deden die Grieken vroeger, terwijl ze onderhoudend converseerden of heftig discussieerden.

Ik herstel het symposium in zijn oude glorie en organiseer voor u, uw collega’s of relaties een aangenaam en onderhoudend symposium. Hierbij wordt het gesprek afgewisseld met het proeven van een bijpassend glas wijn en eventueel enkele hapjes.

De conferentie wordt op maat voor u gemaakt en is geschikt voor bedrijven en organisaties die bijvoorbeeld een nieuwe directeur willen presenteren, een strategisch traject willen invoeren, een jubileum met aandacht willen vieren, een maatschappelijk of bedrijfsthema willen bespreken of gewoon een leuke dag willen organiseren.


Links en rechts: foto's van wijn & verwonderen met Ronald Plasterk en Antoine Bodar.
Midden: filmpje van wijn & verwonderen met Frans van Seumeren.

Een informatieve, opiniërende bijeenkomst wordt door de combinatie met een wijnproeverij losser, aantrekkelijker en interactiever. In deze setting is het mogelijk gevoelige en misschien controversiële onderwerpen bespreekbaar en toegankelijk te maken. Ook leent de combinatie van wijnproeverij en gesprekken zich voor een iets persoonlijker benadering.

Hoe ziet uw symposium eruit?

Op uw verzoek voer ik op een podium een gesprek met één of meerdere inspirerende gasten uit uw eigen organisatie of netwerk, of juist met externe gasten. Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk.

Uw medewerkers, collega’s of gasten vormen het publiek in de zaal. De gesprekken worden onderbroken door het proeven van steeds een nieuw glas wijn dat kort geïntroduceerd wordt. De te proeven wijn zal de interviews beïnvloeden waar dat zinvol en gewenst is. Eventueel kunnen kleine hapjes geserveerd worden.

U bepaalt natuurlijk het onderwerp en in grote lijnen de inhoud van de gesprekken. U geeft aan wie als sprekers zullen optreden. Ik denk daarover graag met u mee. Ook de verdere invulling van de avond wordt in overleg bepaald. Zo is het mogelijk verrassende of verhelderende filmpjes van tevoren te maken en deze op de bijeenkomst te vertonen. Ik zorg voor een mooi, gevarieerd programma, waarin veel ruimte zal zijn voor participatie vanuit de zaal. U en uw medewerkers worden nauw betrokken bij wat er op het podium gebeurt.

“Onderhoudend, leerzaam en leuk! Door combinatie met de wijnproeverij ontstond een heel ongedwongen sfeer."

Steeds meer mensen raken geïnteresseerd in goede wijn. Nederland is in dat opzicht onmiskenbaar aan het veranderen en de kans is daarom groot dat er ook in uw bedrijf of organisatie veel mensen zijn die graag bijzondere wijnen willen proeven en het verhaal erachter willen horen. De te proeven wijnen en de informatie daarbij kunnen we aanpassen aan uw wensen. Zo kunt u over het aantal glazen, de kleur, de aard en afkomst van de wijnen (mee-)beslissen.

Omdat het bij een wijnproeverij echt om ‘proeven’ gaat en niet om ‘drinken’, is het goed om mensen na afloop de gelegenheid te geven een glas te drinken van hun favoriete wijn. Het is natuurlijk mogelijk om dan in groepen na te praten over het thema van de middag of avond en om eventueel aanvullende opdrachten te geven. Omdat we op verschillende tafels een andere wijn zetten, splitst het gezelschap zich op aan de hand van de wijnvoorkeur. Zo ontstaan er groepen met mensen die elkaar anders misschien niet zouden opzoeken.

                                                   
                        wijn & verwonderen                                          Deze informatie
                        in oktober 2012                                               als PDF downloaden


Ik denk graag met u mee over uw wensen voor uw eigen wijn & verwonderen.

Voor meer informatie en reserveringen:

Klaas Drupsteen
klaas@drupsteenenverwonderen.nl
06 - 26 38 46 26