met coaching op zoek naar je kracht, je verlangens en je gewenste toekomst

Ieder van ons kent momenten van vertwijfeling en zorgen. Ben ik op de goede weg, wat wil ik eigenlijk nog in mijn leven? Wat moet ik allemaal en heb ik daar wel genoeg tijd en energie voor? Waarom gaan de dingen soms niet zoals ik wil? Hoe komt het dat contacten met vrienden, familie, collega’s, mijn partner de laatste tijd zo stroef verlopen? Waarom vind ik het moeilijk voor mezelf op te komen? Ik zou zo graag iets meer zelfvertrouwen willen hebben.

Vragen en gedachten die je behoorlijk uit de slaap kunnen houden en die soms afleiden van de dagelijkse dingen. Als je daar lang mee blijft rondlopen, raak je er steeds verder in verstrikt. Dan kan het goed zijn om met iemand te praten die van een afstandje met je meekijkt naar wat jou bezighoudt en die daar met niemand anders over praat. Iemand die jou helpt alles op een rijtje te zetten en antwoorden te vinden op de meest prangende vragen. Een persoon die jou ook weer kan wijzen op jouw kwaliteiten, kracht en creativiteit, want zelf ervaar je die soms niet meer. Iemand die je helpt te zien wat er al wél goed gaat en duidelijk is in jouw leven. Een coach die jou dus niet vertelt hoe het zit, maar die je steunt je eigen wereld te (her)ontdekken en de keuzes te maken die bij jou passen en die je opwekken. Zodat jij op eigen kracht de weg inslaat naar de door jou gewenste toekomst.

op pad

In de natuur, open, in beweging. Iets meer ontspanning, een prettig gevoel. Meer ruimte, ook om af en toe voor je uit te kijken. Of naar een boom, een vogeltje, koeien in de wei. Een intens gesprek met iets meer lucht. Frisse lucht.

Voor televisie heb ik regelmatig programma’s gemaakt waarin ik tijdens een wandeling in gesprek ben met mijn gasten. Zie hier wat dan kan opleveren.

aan tafel

Een rustige ruimte. Tafel voor je. Kopje thee, koffie of water erbij. Iets om op te schrijven, misschien wel te tekenen. Nergens door afgeleid, geconcentreerd op het gesprek over jouw zorgen, moeilijkheden, je verlangens, hoop, je toekomst.

Jij kunt aangeven waar je je het prettigst bij voelt, aan tafel of op pad. Dat kan per gesprek verschillen, dus het kan afgewisseld worden.

met elkaar

Als je relatie stroef loopt en het lukt niet goed daarover met elkaar te praten, kan ik helpen het gesprek op gang te krijgen en te houden. Waar liggen de irritaties, Wat kun je daarmee en -aan doen? Wat is er nodig om elkaar weer te bereiken en de basis onder de relatie te verstevigen?

Het kan ook zijn dat die basis niet meer groot genoeg is en dat de wegen beter kunnen scheiden. Een ingrijpende beslissing, die niemand zomaar neemt. Is dat echt de beste keuze? Door eerlijk en open met elkaar in gesprek te gaan, kom je het dichtst bij het antwoord op die moeilijke vraag.

Overigens geldt het niet alleen voor liefdesrelaties, maar evenzeer binnen de familie, voor vrienden, collega’s, zakenpartners, eigenlijk voor elke relatie die je kunt hebben.

Ook dan is het goed met elkaar in gesprek te gaan als er frictie is, als het contact moeizaam verloopt. En ook dan ondersteun ik je graag.

Partner_880