training is vooral...

Mensen helpen ontdekken wat ze al in zich hebben, hoe ze dat kunnen versterken en dat ze erop kunnen vertrouwen.

"Leren is een sociaal proces. Leren is groei. Leren is niet een voorbereiding op het leven, maar het leven zelf"

John Dewey

leren is groei

De Italiaanse natuurkundige Galileo Galilei zei het al aan het begin van de 17e eeuw: Non Puoi insegnare qualcosa ad un uomo. Lo puoi aiutare a scoprirla dentro dis sé. Oftewel: je kunt een mens niets leren, je kunt hem alleen helpen het te ontdekken in zichzelf.

 

Zo wil ik mediators, coaches en andere geïnteresseerden helpen ontdekken hoe ze passende vragen kunnen stellen en vervolgens kunnen doorvragen.

 

Al toen ik als tiener aan het liften was, genoot ik van de gesprekken met mensen, die ik niet kende en waarschijnlijk ook nooit meer zou ontmoeten als ik eenmaal was uitgestapt. Ik vroeg chauffeurs van alles over hun werk en leven. Later heb ik ontelbaar veel mensen geïnterviewd voor radio en tv. Steeds probeerde ik de mooist mogelijke gesprekken te voeren. Dat kon overal over gaan.

 

Ook voor coaches, mediators en in veel andere beroepen is het belangrijk om vragen te stellen, goed te luisteren en dan vaak weer door te vragen. Daarmee steun je de mensen die jouw hulp hebben gezocht op een gepaste manier helpen formuleren wat ze bezighoudt en wat hun behoeften en verlangens zijn.

 

Een trainingsdag is leerzaam, maar ook inspirerend en leuk. Ontdek vaardigheden in jezelf, leer nieuwe mensen kennen en beziel elkaar. Om nog maar eens een wijs mens te citeren, in dit geval de Amerikaanse filosoof en pedagoog John Dewey: Leren is een sociaal proces. Leren is groei. Leren is niet een voorbereiding op het leven, maar het leven zelf.

vragen en doorvragen

Aandachtig luisteren, goed kijken, onthouden, associëren. Allemaal van belang bij het voeren van een gesprek. Leer nog beter door te vragen door het erover te hebben, naar anderen te luisteren en vooral door het te doen!

meld je aan voor de training doorvragen of vraag meer informatie