klaas in woord en beeld

Hoewel ik met de meeste mensen goed kan opschieten, loopt mijn contact met iemand ook wel eens wat stroever. Als er sprake is van ergernissen, een lastig verschil van mening of een pittige woordenwisseling kan ik behoorlijk van slag raken. Het laat me niet los, blijft doorzeuren in mijn hoofd. Zo gauw ik een kans zie, doe ik er iets aan.

Als ik merk dat andere mensen onenigheid hebben met elkaar, houdt me dat ook bezig. Ik vind het zo jammer en vaak onnodig dat conflicten doorsudderen of groter worden. Indien gepast, probeer ik mensen dan te stimuleren elkaar op te zoeken.

Sinds een tijdje sta ik geregistreerd als mediator bij de MfN (Mediatorsfederatie Nederland). Als je een conflict met iemand hebt of een lastig, gevoelig onderwerp wilt bespreken, help ik graag. Ook mensen die gaan scheiden en in een zo aangenaam mogelijke sfeer de zaken goed en eerlijk willen regelen, kan ik bijstaan. Niet door op te treden als scheidsrechter, maar door te helpen zoeken naar oplossingen en afspraken die voor beide partijen acceptabel en duurzaam zijn.

Behalve mediator ben ik ook trainer en (oplossingsgericht) coach. Door passende en verhelderende vragen te stellen, help ik mensen inzichten te krijgen die ze verder brengen. Dat is de manier die bij mij past, mijn hele leven ben ik al een vragensteller en verwonder ik me graag. Ook als presentator en interviewer op radio en tv doe ik dat al decennialang. Vragen stellen en luisteren. Kijken, voelen, nadenken en weer doorvragen. Dat verveelt nooit en heeft me veel geleerd. Over de wereld, over mensen en zeker ook over mezelf.

klaas op tv

Vanaf 1988 werk ik met wat onderbrekingen voor radio en tv. Met name voor de NCRV (later KRO-NCRV) heb ik veel programma’s gemaakt. Zo heb ik op tv bijvoorbeeld Goedemorgen Nederland en Hello Goodbye gepresenteerd en op de radio onder meer Casa Luna en Plein Publiek. Tegenwoordig werk ik behalve als mediator, coach en trainer nog steeds als presentator en dan vooral voor Omroep Gelderland. Op deze pagina laat ik wat fragmenten zien uit de recente programma’s In mijn hart en Op weg naar wijsheid. En ook wat oudere fragmenten uit Hello Goodbye. Dat is niet alleen omdat ik trots ben op wat ik gemaakt heb en wil dat iedereen het ziet, maar vooral om je een beeld te geven van de manier waarop ik gesprekken voer. Dan kun je beter beoordelen of ik als mediator of coach bij jou pas en of ik misschien iets voor je kan betekenen.

in mijn hart

Omroep Gelderland, 2020

Vijf gesprekken uit deze serie over liefde en vriendschap

op weg naar wijsheid

Omroep Gelderland, 2021

Vier fragmenten van gesprekken met wijze, bekende Gelderlanders op de Walk of Wisdom:
oud-legerleider Peter van Uhm, culinair journalist Nadia Zerouali, cabaretier Pieter Derks en burgemeester Hubert Bruls.

hello goodbye

NCRV, later KRO-NCRV, 2013-2014

Vijf fragmenten met elk meerdere gesprekken met mensen die op Schiphol afscheid nemen van of staan te wachten op geliefden.

klaas & klanten

Onder dat kopje schreef ik tussen 2016 en 2019 korte cursiefjes voor de Culemborgse Courant. Daarin gaf ik gesprekken weer met klanten in mijn wijnhandel wijn&verwonderen die tegenwoordig meer eigenaren heeft. Ook in de winkel vond ik het leuk en boeiend om met mensen te praten. Dat ging vaak over aangrijpende onderwerpen.

zin in contact?

Neem vrijblijvend contact met me op om kennis te maken en te onderzoeken of ik iets voor je kan betekenen.